Бургас ще има най-хубавата Опера!

„Мечтата ми ще се изпълни! Винаги съм искал в нашата сграда да идват усмихнати, официално облечени хора, да пием заедно по чаша шампанско между отделните действия на оперните спектакли…“ – това сподели пред журналисти днес директорът на Държавна Опера Бургас Александър Текелиев. Той представи проекта „Ремонт и модернизация на сградата на ОФД Бургас“, по който на 5.12. започнаха строително-монтажните работи.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Дейностите, свързани с ремонта и модернизацията на сградата целят постигане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпност за хора с увреждания, подобряване на условията за реализиране на филхармонични концерти. Сградата ще се газифицира, ще се подмени изцяло дограмата и осветителните тела ще бъдат обновени. Санитарните възли, гримьорните, репетиционните също ще бъдат основно ремонтирани.

3 коментара

  1. Ася каза:

    Направете ремонт и на гласните струни на артистите в нея, защото хубавата сграда, няма да направи по-добро нивото на бургаската опера.

  2. neizvestna каза:

    nivoto e katastrofalno nisko.

  3. известна каза:

    и попълнете балетната трупа с качествени танцьори…

Напиши коментар