Нетипична изложба в Бургас – ненужен съд се превръща в практична вещ

Павлина Зенгинова е художник, специалист в областта на приложните изкуства. От 2007 г. тя е ръководител на Формация за любителско творчество „Фантазия“ към НЧ „Хр. Ботев 1937“. Огледалата са нейна запазена марка. Разкривайки пред детските погледи тайната на създаването им, Павлина предава на своите възпитаници безкрайно полезни умения. Огледала, декорирани с хартия, стъкло, дърво, текстил и всякакви други естествени материали се появяват на бял свят със собствените си имена: „Ретро“, „Бели рози“, „Огледало на спомените“, „Домино“, „Фолк“, „Черно и бяло“, „Детство“.

Малчуганите в школата на Поля, както я наричат приятелите, освен с коване на дървените рамки на огледалата и декорацията им, успешно се занимават и с рисуване върху стъкло. С фантазия и усърдие всеки ненужен съд се превръща в практична вещ – ваза, кутийка за бижута или други съкровища, свещниче…

На 23 февруари от 18:00 часа в Галерия “De’ Art“, те – специалистът приложник и малките сръчни деца-приложници ще представят уменията си в обща изложба. Изложбата е от поредицата „Учител-Ученици“на Галерия “De’ Art“.

Заповядайте на една нетипична изложба!

Все още няма коментари... Напишете първи коментар за този материал!

Напиши коментар