Майсторския клас по пиано воден от Проф. Иван Дончев

Майсторски клас по пиано се проведе в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас. Обучението бе водено от Иван Дончев и в него се включиха 16 деца oт учебното заведение. Майсторския клас приключи със заключителен концерт и връчване на Дипломи. Иван Дончев връчи стипендия за най-ярък участник на Димитър Кънчев.

Иван Дончев е роден в Бургас и е възпитаник на НУМСИ, ученик на Юлия Ненова. Дипломиран в Италия в Консерваторията „Торре Франка”, Американския Университет и Санта Чечилия – Рим, с магистратури по пиано, джаз пиано и импровизация, камерна музика.
Носител е на 19 награди от клавирни конкурси, от които 12 първи. Развива активна концертна дейност в Италия, Франция, Япония, САЩ, Германия, България, Ю.Корея. Често е гост на големи музикални фестивали и международни конкурси. Гост професор е и в Италия, Япония, Ю.Корея за докторанти и магистри по музика.
Организатор е на международен конкурс на името на живата легенда на пианизма на 20 век – Алдо Чиколини, с когото работи в последните години. Има издадени CD, последният от които, „Духовния Лист”, е посветен на 200 годишния юбилей на композитора.

Все още няма коментари... Напишете първи коментар за този материал!

Напиши коментар