Включи града – ОСТРОВЪТ

100 души – толкова са късметлиите, които имаха възможността да гледат филма „Островът“ на остров „Света Анастасия“. Повечето участници в това приключение бяха изтеглени чрез жребий.

Нестандартната премиера на филма бе част от фестивала „Включи града“. На острова пристигна лично режисьорът на нашумялата лента Камен Калев, който си спомни юношеските години в Бургас и сподели, че още тогава му е хрумнала идеята за сюжета.

Зрителите, сред които Николай Димитров – единственият оцелял след потъването на кораба „Ванеса“, ще запомнят вечерта още с въздействащото изпълнение на цугтромбониста, внезапно засвирил от една тераса, с майсторството на островния портретист и нощните факли на тръгване.

Вечерта беше най-специална за рожденичката Радосвета Вардева, която бе изненадана с цветна кошница – подарък от името на кмета Димитър Николов.

„Тези 100 души сме може би последните, които виждат острова в този му вид. Съвсем скоро започва неговата реставрация, след която той ще стане много по-достъпен, красив и до него ще се пътува с хидробус“, каза Весела Йорданова – ръководител на проекта „Включи града“.

Все още няма коментари... Напишете първи коментар за този материал!

Напиши коментар