Какво се случва с разцепения храм в Бургас?!

До разцепването на църквата се стигна заради изкопни работи по изграждането на подземен паркинг само на метри от нея. В момента през средата й минава огромна пукнатина, а стенописите са повредени. Напукана е и предната кула.
Пукнатините са стари, но се разрастват въпреки усилията да се укрепи конструкцията на храма, посочи Илиева пред Двери.бг. Докато не бъдат изцяло спрени движението на сградата и напукванията, няма как да започне и възстановяването на фреските обаче, допълни тя.

7 коментара

 1. Lora каза:

  Музиката е много приятна!

 2. RedRider каза:

  Оххх, случката е много неприятна … пожелавам на строителите които работят да го стабилизират … че срамота

 3. Гражданин каза:

  Няма стабилизиране това нещо!

 4. inkognito каза:

  Крайно време е виновните да си понесат отговорността за случващото се. Висшестоящият чиновник, който е разрешил строежа на подземния паркинг да се сбогува с топлия стол, ако има поне малко останала съвест…..

 5. бургас и храма каза:

  ненормална история. С копане в дълбокото, от участък със гъсто строителство, храм, училище и подпочвени води ентусиаста вАКЛИН ще прави паркинг и ще събира кинти от гостите и балъците. Има ли мислещи същества в този град ??? ГОСПОД гледа отгоре. Всекиму според заслугите.

 6. * - * каза:

  Доколкото разбрах имало е друг проект, който не е изпълнен, защото бил неикономичен. Кой е позволил да се правят икономии и кой е разрешил да се изпълнява несигурен проект за подземния паркинг. Нека общината да даде отговор.

 7. коментар каза:

  двойно по-скъп…

Напиши коментар