Ден на отворените врати в Музикалното училище

Вратите на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” се отвориха през уикенда за всички, които пожелаха да се запознаят с неговата дейност и да разгледат базата му.
Паралелно с това се състоя и  свободна сцена на младия изпълнител в която взеха участие  инструменталисти от музикални  паралелки, школи, детски градини и училища от града и региона. Гостите станаха свидетели на  открити репетиции по балет и театър, ателиета по изкуствата, фотоконкурс.
Всички   млади,  бъдещи музиканти, танцьори, певци и  актьори и почитатели на изкуството   пяха, свириха и рисуваха заедно с децата от музикалното училище и техните преподаватели.
Освен Свободната сцена на младия изпълнител , организаторите предложиха на децата да вземат участие и във фотографското ателие „Улових мига”.
Актрисата от ДТ „Адриана Будевска” Невена Цанева и учениците от актьорските класове представиха „Театър, моя любов” – открита театрална в която се включиха много почитатели на театралното изкуство.
Не остана празна и работилницата по изящни и приложни изкуства. В нея преподавателите от началните класове, заедно с децата изработиха куп красиви предмети от хартия, найлон, пластмаса и др. материали.
В мултимедийната зала и фоайето на училището бяха представени видеозаписи от концерти и спектакли на училището.

Все още няма коментари... Напишете първи коментар за този материал!

Напиши коментар