[ВТОРИ ОПИТ] Скок с парашут от космоса (гледай на живо)

Феликс Баумгартнер

Феликс Баумгартнер

Парашутистът Феликс Баумгартнер ще направи днес втори опит за преодоляване на четири рекорда от ръба на Космоса. Скокът му в началото на седмицата беше отложен заради силния вятър.

Австриецът трябва да се издигне с балон до 36 километра над повърхността на земята и да скочи по скафандър, като планът е той да се приземи след не повече от пет минути.

Надеждата на Баумгартнер е да развие скорост от над 1200 километра в час, с което да се превърне в първия човек в света, успял да премине звуковата бариера с тялото си.
От височина 36 км и при температурата -44 градуса Феликс Баумгартнер ще има приблизително 5 минути и половина, за да достигне до земята. 35-ата секунда от свободния му полет ще го превърне в първия човек в историята, преминал звуковата бариера само по скафандър, категорични са специалисти. Ако все пак реализира скока, Феликс ще бъде и първият човек, останал най-дълго в състояние на свободно падане.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО В BURGASKI.COM (14.10.2012 г., 15:00 ч.)

ПРЯКОТО ИЗЛЪЧВАНЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ В ПРОЗОРЕЦА ОТДОЛУ:

1 коментар

  1. Николета каза:

    Успя си човека в крайна сметка, не може да кажете нещо. Хубаво беше да си припомня този легендарен скок, като знаем, човека се е готвил няколко години, подготовка и за него и за оборудването и прочие.

Напиши коментар