Художник на годината е Кръстьо Тодоров

Кръстьо Тодоров беше избран за художник на годината 2011. По традиция отличието се връчва на откриването на традиционната никулденска изложба на художниците в Бургас. Трима бяха номинираните за наградата художник на годината. Тя се връчва не само за изяви през годината, а и за творчески постижения. Тази година бяха номинирани трима души – Жеко Стоянов, Нели Гочева и Кръстьо Тодоров. Наградата на Кръстьо Тодоров беше връчена от кмета Димитър Николов.

В началото на тържеството председателят на съюза на бургаските художници Георги Динев представи юбилярите в гилдията. Цветя и грамоти бяха връчени на Красимир Зинин и на Петър Пецин, тази година честват 60 години, по повод 65 си юбилей бе поздравен и най- добрия художник сред бизнесмените Руси Куртлаков. По повод своите 70 години цветя и почетна награда – пластика получи доайенът на дружеството на бургаските художници Ненчо Токмакчиев.

За Бург на годината, традиционен конкурс на Радио 1, бе избрана младата Мари Славова за световната й титла по брейк. В номинациите за Бург на годината бяха още спасителите от АМ „Тракия“ Васко Ристевски и Стефан Иванов, които бяха част от празника на Бургас, режисьорът Камен Калев, за постиженията му в киното и популяризирането на Бургас и архитектите Десислава Стоянова и Марияна Стъргова, защото върнаха детството в новата стена на приказките.

1 коментар

  1. Димитрина Дойчинова каза:

    Видеото е заснето без имена – не е ясно кой художник кой е? Може ли да добавите имената на интервюираните поне?

Напиши коментар